Provocare – timpul in doi

E ultima zi a provocării, ziua în care mi-a fost cel mai greu să aleg ce să îți propun, poate și pentru că noi, părinții, avem atâtea dorințe restante.

Mie, de exemplu, imi e dor să adorm cu o carte în mână seara. Ba mai mult, îmi e dor să citesc când am chef, nu pe apucate, pe furate, de pe telefon, sau cu cartea pe sub pătură, ca să nu trezesc copiii.

Mi-e dor să și dorm, toată noaptea, cum vreau eu și cât vreau eu. Dar asta ar fi deja o provocare ce ține de domeniul hilarului sau al absurdului.

Îmi mai e dor să pot bea cafeaua caldă, în tihnă, sau să mănânc chiar atunci când îmi e foame și fără să fiu grăbită, ori să mă ridic de n ori de la masă pentru încă o lingură, pentru un păhărel cu apă, pentru alte legume, căci cele din farfurie NU ERAU BUNE!

Recunosc și că mi-e dor să fiu lăsată să merg la baie și să pot sta acolo cât am nevoie, în LINIȘTE. Dar și asta e utopic.

Cred totuși că cel mai dor îmi e să petrec timp cu soțul meu, așa cum o făceam înainte de a avea copii. Îmi e dor să fiu doar eu cu el, să putem vorbi fără întreruperi, să ne plimbăm și apoi să ne oprim la o terasă, îmi e dor să mergem la teatru împreună. Îmi e dor să fim apropiați fără a fi pe fugă, fără a trebui să fim atenți dacă se trezesc copiii.

Așadar, ultima provocare e și cea mai dificilă: găsiți timp pentru voi și fiți unul cu celălalt așa cum erați “înainte”. Cum să reușiți, nici eu nu știu! Dar cred că se poate, cu puțină planificare și voință!

Rezervați-vă două ore doar pentru voi, indiferent de ce mai e de făcut prin casă și fiți iar proaspăt îndrăgostiți, nebunatici, inventivi, plini de energie!

Cred cu tărie că acesta este cel mai bun exercițiu de săptămâna asta! E bun pentru trup și suflet, pentru relația voastră și pentru felul în care reacționați la nebuniile copiilor. Și nu, nu cer poze sau comentarii de data asta. 🙂 Un simplu like e îndeajuns ca să știu că v-am dat o idee bună, pe care ați pus-o în aplicare!

Pe celelalte provocări le găsești aici:
https://faurimoameni.ro/2018/10/15/provocare-1/
https://faurimoameni.ro/2018/10/16/provocare-2/
https://faurimoameni.ro/2018/10/17/provocare-3/
https://faurimoameni.ro/2018/10/18/provocare-4/

Un weekend cu relaxare vă doresc! Revin mâine cu Jocul săptămânii.

Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *