Invatam despre plante si flori

Nu știu cum se face, dar toamna mă îndeamnă la a realiza cât mai multe activități cu copiii. Poate fiindcă sunt atâtea materiale cu care putem lucra (castane, coji de nucă, frunze), sau poate pentru că simt nevoia să facem ceva interesant, acum că nu mai stăm atât de mult afară.
Am decis să vă povestesc așadar ce am făcut săptămâna asta, un “proiect” în care am folosit crizanteme albe, colorant alimentar și apă.
Este o activitate potrivită atât copiilor preșcolari sau școlari, cât și celor mai micuți, care se pot distra colorând apa.
Prin această activitate învățăm despre cum își trag plantele nutrienții din apă, putem vorbi despre rădăcină, tulpină, frunze și flori și, bonus, dezvoltăm răbdarea!
Ce trebuie să facem? E simplu! Cumpărăm câteva crizanteme albe, rugăm copilul să pună colorant alimentar de diferite culori în apa mai multor pahare și punem crizantemele acolo. A doua zi (sau chiar de cu seară, depinde și de culoare – la noi roșul a fost vizibil în câteva ore, albastrul mai târziu) veți putea vedea cum petalele florilor sunt pigmentate în culoarea din pahar.
Puteți chiar să combinați culorile, ca să obțineți o paletă mai bogată!
Dacă doriți să faceți mai multe activități folosind culorile sau vreți chiar să îl introduceți pe copil în lumea artei, vă invit să citiți ideile de aici.
Puteți să vă folosiți și de Povestea florilor pentru a-l aduce pe copil în lumea culorilor și pentru a povesti despre flori, emoții, fenomene ale naturii. O găsiți aici.
Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc!

2 Comments

  1. Adriana Reply

    Buna, ce colorant ai folosit? Am incercat si noi experimentul ieri, insa nici dupa 30 ore n-au inceput sa se coloreze 🙁

    1. Monica Batranu Reply

      Buna, scuze ca nu am raspuns pana acum, am vazut tarziu comentariul. Am folosit vopsea de oua, ramasa de la Paste. Probabil e ok si cu colorant alimentar. Mai incercati o data si spune-mi te rog cum a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *