Provocare: exercitiu de a-ti hrani nevoile

Ne petrecem zilele având grijă de copii și de casă. Uităm de noi, ne punem pe ultimul loc. Dacă cel mic te strigă, mergi la el mai întâi, apoi te duci la baie. Dacă vezi că e deja ora 10 și încă nu ați ieșit din casă, decizi să sari peste micul dejun și să ciugulești ceva pe afară în timp ce alergi prin parc după el.
Problema apare atunci când nu mai poți, când apare frustrarea, când conștientizezi că timpul pentru tine nu îți e doar ție benefic, ci întregii familii.
Pentru astăzi îți propun următorul exercițiu:
Renunță la programul zilnic de mers la piață, gătit, ieșit în parc, făcut curățenie. Ia copilul cu tine și o gustare de fructe, un iaurt ori chiar niște biscuiți ok, nu te blama că nu mănâncă cine știe ce bunătăți la gustatea de azi și mergeți într-un loc drag ție, unde nu ai mai fost de multă vreme: puteți merge să îți cumperi ceva doar pentru tine, vă puteți întâlni poate cu o prietenă, ori mergeți la o librărie. Alege orice îți bucură sufletul! Vei vedea că vei reuși să te bucuri de aceste momente, deși nu va mai fi la fel ca altădată.
Ce am reușit eu să fac în ultimele luni a fost să ajung în sfârșit la Cărturești carusel (cu fata purtată), să stau întinsă 10 minute pe plajă la mare, să mă văd 15 minute cu o prietenă la ea la serviciu, să cunosc o mamă și actriță cu care vorbisem de jumătate de an să ajungem să ne întâlnim. Tare mult m-am bucurat și am văzut de fiecare dată că și copilul s-a simțit bine, nu numai eu. Poate nu e mare lucru, dar sunt momente care m-au încărcat cu energie și mi-au rămas în suflet.
Îți recomand acest exercițiu cu căldură! Spune-mi, dacă vrei, în comentarii, ce ai îndrăznit să faci astăzi.
Mâine revin cu o nouă provocare, rămâi aproape!
Dacă dorești, poți citi provocarea de ieri aici.
Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *