Dimineața în liniște

Te trezești. E dimineață și te gândești la tot ce ai de făcut: să gătești, să pui la spălat, să îi dai să mănânce, să îl scoți afară, poate chiar să mergi și la serviciu. Azi ai vrea să reușești să nu te mai enervezi. Să nu mai ridici tonul. Să meargă totul lin. Să vă jucați, să îi citești, să aibă răbdare să te asculte atunci când îi explici ceva. Să apuci să mănânci la masă, cu tacâmuri, nu pe fugă resturile de la masa lui. Să ai timp să te vezi în oglindă cu adevărat.

E dimineață și îți propun o idee care poate să îți pară neobișnuită: înainte de a face orice altceva (să strângi prin casă ori să faci micul dejun), fă ceva pentru tine. Doar pentru tine. Așa ca atunci când nu trebuia să te gândești dacă mai aveți destule scutece în casă, dacă mai are haine curate, ori sunt toate murdare de cretă, ori dacă va reuși pentru a cine știe câta oară să te ducă pe culmile disperării și apoi să îți umple sufletul cu iubire.

Începe ziua cu tine. Doar cu tine. Cu o cafea în liniște, cu unghii vopsite, cu citit chiar și doar două pagini dintr-o carte. Cu aranjat în fața oglinzii, în timp ce te admiri cu adevărat. Cu o rochie pe care nu ai mai purtat-o de mult timp, căci, deși îți aduce bucurie, e prea frumoasă pentru a ieși în parc.

Gândește-te la un lucru care îți aduce bucurie în suflet, un lucru care te reprezintă, așa cum ești tu femeie și nu mamă și fă-l. Fă-l atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

Căci dacă mama e bine, toată lumea e bine.

Căci pentru a putea să ai grijă de ceilalți, trebuie să fi avut grijă de tine mai întâi.

Căci acel lucru mărunt te va ajuta azi să fii cu zâmbetul pe buze.

Azi îți propun să începi cu tine și să îmi spui apoi cum v-a fost ziua.

Sper ca acest mic exercițiu să vă ajute să aveți o zi mai bună, cu mai mult calm, iubire și înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *