Cinci pași pentru o adaptare ușoară la grădiniță

Este nevoie de doar cinci pași pentru o adaptare ușoară la grădiniță. Orice inceput este mai dificil, dar cu incredere si comunicare procesul poate deveni mai usor.
Mai e puțin și puiul tău va începe grădinița. Ați stat nedespărțiți până acum și ești convinsă că îi va fi greu. Te întrebi dacă ai ales bine grădinița, dacă educatoarea va fi blândă și răbdătoare, dacă copilul tău va reuși să se adapteze. Stai cu inima strânsă. Și ție îți e greu să îl vezi cum se desprinde, cum zboară pentru prima oară. Te întrebi cum îl poți ajuta pentru ca această tranziție să fie cât mai lină, cum îi poți fi alături?

Iată cei cinci pași pentru o adaptare ușoară la grădiniță:

  1. Vorbește-i copilului despre ceea ce se va întâmpla, unde va sta, cu cine, ce va face acolo, când va fi luat înapoi acasă și de către cine.
  2. Asigură-l că vei veni mereu să îl iei înapoi. Poate pentru noi, adulții, este de la sine înțeles, dar pe copii trebuie să îi asigurăm că nu vor rămâne acolo pe o perioadă nedeterminată.
  3. Arată-i că ești încrezătoare! Dacă el te vede pe tine temătoare, frica se va instala și în suflețelul său.
  4. Încearcă să îi faci cunoștință cu educatoarea înainte de începerea anului școlar, astfel încât să se creeze o conexiune între ei.
  5. Nu te furișa atunci când îl lași la grădiniță. Da, este foarte probabil să plângă, dar trebuie să știe că nu dispari, ci îi spui când pleci și mereu vei reveni.

Dragă mamă, va fi bine!

 
Ai făcut tot posibilul să alegi ce e mai bun pentru puiul tău, doar tu îl cunoști cel mai bine!
Tu știi că dacă va fi nemulțumit acolo, dacă ceva nu va merge bine, el ți-o va spune prin plâns, prin joacă sau prin cuvinte.
Dacă ceva nu va fi în regulă, vei ști să îți asculți instinctul și vei schimba grădinița.
Atâta timp cât el va vedea încredere la tine, jumătate din drum va fi deja făcut!
Iar dacă atunci când îl vei lua de la grădiniță va fi plâns, supărat, poate furios, oferă-i o îmbrățișare! Spune-i că îl iubești și că îi ești alături! Jucați-vă! Ascultă-l și ascultă-ți instinctul.
Va fi bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *