Idei de jocuri de conectare pentru frati

Bună dimineața!
Așa cum v-am obișnuit, sâmbăta vă scriu despre idei de jocuri cu cei mici.
Săptămâna trecută scriam aici despre sticla senzorială pe care i-a făcut-o băiatul surioarei sale.
Astăzi revin cu idei despre jocuri între frați. Ce dorim să obținem? Cooperare între ei, detensionare prin râs, întărirea conexiunii între frați.
Vârsta potrivită: între 3 și 10 ani.
  1. Dacă tot e vară, profitați și jucați-vă cu apa. Dar nu oricum. Lăsați-i pe copii să vă urmărească și să vă stropească pe voi, părinții, cu apă. Copiii împotriva părinților speriați – nici un alt joc nu va stârni atâtea râsete de ambele părți. Cei mici nu se vor mai certa, toată lumea va fi relaxată și unde mai pui că vă și răcoriți!
  2. Dacă prindeți o zi ploioasă și nu mai știți ce să faceți, jucați jocul în care unul din frați alege un animal, iar celălalt mimează mersul respectivului animal. Sigur se va râde, iar cearta pe jucării va fi, măcar temporar, de domeniul trecutului.
  3. Pentru copii ceva mai mari, care știu să deseneze, acest joc este și el o sursă de distracție și cooperare: fiecare frate trebuie să deseneze o parte a corpului unui animal imaginar. La sfârșit, desenele se pun cap la cap și o creatură haioasă ia naștere.
  4. Dacă sunteți la mare, încurajați-i pe copii să vă îngroape în nisip. Distracția e garantată, cei mici se concentrează, cearta ia o pauză și la fel și voi, adulții: măcar stați puțin jos.
Sper că v-am ajutat cu aceste idei, astfel încât, la sfârșitul zilei, toată lumea să fie ceva mai relaxată, iar frații să se simtă mai apropiați unul de altul.
Vă aștept și sâmbăta viitoare cu alte idei de jocuri!
Dacă doriți să citiți și alte sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *