Copilul sudează o căsnicie

Am auzit cu toții de multe ori că un copil sudează o căsnicie. Că doar cei care fac copii rezistă testului timpului.

Ei bine, nu știu cine a inventat ideile de mai sus, dar era complet pe arătură. Doar cine nu are copii poate crede asta. De ce?

Pentru că un copil testează o căsnicie, nu o sudează. Apariția unui copil aduce în viața părinților nopți nedormite, oboseală, frustrări, nevoi de bază neîmplinite. Dacă cuplul avea înainte probleme, după apariția copilului acestea se accentuează. Nu se (mai) bagă nimic sub preș, totul iese afară.

Doar în cazurile în care partenerii sunt și iubiți, și prieteni, și fac echipă la bine și la greu lucrurile se așează ușor.

Așadar nu vă bazați pe copil să vă rezolve problemele de cuplu, nu acesta este rolul său și nu asta se va întâmpla.

Un copil nu este o unealtă folosită pentru a repara o relație, el este o persoană de sine stătătoare, care nu aparține nimănui și care are propriul său drum în viață.

În plus, un copil merită să vină pe lume într-o familie care îi poate oferi iubire, liniște, armonie, într-o familie care și-a rezolvat (pe cât posibil) divergențele înainte de a-l avea, într-o familie care nu caută la el răspunsul, salvarea, soluția.

Dacă dorești să citești povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni.(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *