#42 Jocul săptămânii – cum conving copilul să iasă afară – prin joc

 Vă este greu să ieșiți pe ușă dimineața? Copilului îi ia un veac să se îmbrace și se lasă moale pe podea atunci când e vorba să plecați? Sau refuză pur și simplu să iasă din casă?
Ați încercat deja..
.. să îi oferiți opțiuni: “mergem în parcul x sau y?”
.. să îi propuneți ceva ce îi face plăcere: “ieșim și sari în bălți!”
.. să îi sugerați să se vadă cu un prieten
.. să îi spuneți că puteți lua și cartea preferată în parc
Atunci încercați și prin joc!
  1. Propuneți-i să formați un trenuleț, unul din voi este locomotiva, iar celalalt este vagonul. Scoateți sunete de tren și ieșiți pe ușă înlănțuiți. Puteți continua și pe stradă, fiți pregătiți să se uite lumea la voi, nouă așa ni s-a întâmplat.
  2. Întreceți-vă și vedeți care este gata mai repede să iasă afară!
  3. Construiți o poveste (preferabil folosindu-vă de ceva ce il pasionează). Noi am ieșit și ne-am prefăcut că trotuarele sunt continente, iar străzile oceane sau mări. Nu ratați ocazia să denumiți continente și oceane.
  4. Folosiți-vă de o poveste: “Mergem la vânătoare de urși” este un exemplu minunat. Veți “găsi” pe afară un lac imaginar, iarbă înaltă, o furtună de zăpadă.
  5. Inventați un scop: mergem în parc ca să construim o căsuță din crenguțe pentru pitici! Sau: mergem să adunăm pietre pe care le poți spăla și picta! (nu propuneți asta dacă nu sunteți pregătiți pentru ce va urma)
  6. Spuneți-i copilului că știți cel mai bine cum se îmbracă un om și puneți-vă șosetele în mâini, bluza în loc de pantaloni și pantalonii pe cap. Vă va arăta el apoi cum se face și, cu puțin tact și amuzament, veți ieși afară, poate chiar îmbrăcați corect.
Sper că v-am dat niște idei care să vă placă și sper să le puneți cu succes în practică!
Dacă te-am ajutat, te-am inspirat, te-am bucurat cu poveștile mele pentru copii, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *