#20 Jocul săptămânii

Bine v-am (re)găsit!
Azi scriu pentru mamele însărcinate cu al doilea copil, pentru părinții epuizați, pentru copiii care nu se mai satură de hârjoneală.
E plăcut să alergi prin casă cu copilul, să stârnești râsete, să te destinzi, să-l iei în cârcă, să vă bateți cu pernele. E nu doar plăcut, dar chiar esențial să râzi, să te distrezi împreună cu copilul, să te bucuri de viață.
Dar, uneori, nu (mai) poți. O femeie însărcinată nu mai poate să-și ridice primul născut în brațe, un părinte obosit sau bolnav ar vrea să poată să stea jos măcar 10 minute.
Vă ofer așadar o idee de joc cu ajutorul căruia copilul va alerga, se va zbengui, va râde, iar părintele va putea să stea jos.
Vârsta recomandată: de la 2 ani în sus.
Ce urmărim prin acest joc:
  • Să ne reconectăm cu copilul, să ne bucurăm unul de celălalt
  • Să reducem luptele de putere, crizele de furie și să avem un copil mai cooperant
  • Să dezvoltăm inteligența emoțională a copilului
  • Să-i dezvoltăm perseverența și încrederea în sine
  • Să-l ajutăm să se elibereze prin râs de anxietate, teamă, furie, frustrare
Jocul e simplu: părintele stă jos, pe podea, iar copilul gravitează în jurul său. Copilul e uneori mai aproape, alteori mai departe de părinte. Cel din urmă tot încearcă să îl prindă pe copil, iar copilul se sustrage cu dibăcie. Puteți spune că părintele e Soarele, iar copilul e o planetă ce încearcă să scape de forța sa gravitațională. Până la urmă, părintele îl prinde pe copil și îl acoperă cu pupici. Copilul scapă, iar jocul se reia.
Acest joc este util și copiilor ce trec prin anxietatea de separare ori celor ce abia au început grădinița.
Sper să vă fi ajutat cu o nouă idee de joc și să reușiți să vă și odihniți puțin!
Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni. Mulțumesc!

1 thought on “#20 Jocul săptămânii

  1. Pingback:Faurim Oameni | #31 Jocul săptămânii - idei de hârjoneală -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *