Bine te-am (re)găsit! Știu că rubrica se numește Jocul săptămânii, dar m-am gândit să schimb puțin subiectul și să scriu o listă cu ce poți face interesant în București în vara asta, sau cât a mai rămas din ea.
Cum sunt în concediu de creștere a copilului, m-am gândit să profit de timpul acesta și să fac cât mai multe activități cu amândoi copiii. Iată așadar ce avem noi pe listă:
Muzee:
- Muzeul CFR – are exponate interesante și un circuit de tren, în miniatură, de care copiii sunt fascinați. Are succes la copii de 2 ani și la copii de 10 ani. Cu siguranță nu vă veți plictisi.
- Muzeul Antipa – pe acesta nu cred că trebuie să vi-l descriu, știți probabil cât de frumos și educativ este. Menționez, totuși, că în spate veți găsi și expoziția de fluturi, care este fantastică. Sunt acolo fluturi mari, cât palma unui adult, iar copiii pot vedea, dacă au noroc, cum iese un fluture din cocon. Un loc potrivit atât pentru copii mai micuți, de 3 ani, cât și pentru cei de 10-12 ani, ori chiar pentru adulți.
- Muzeul tehnic – dacă aveți drum în parcul Carol, intrați și în muzeu. Copiii pasionați de motoare și mașini vor dori să îl vadă săptămânal. La noi așa e.
- Muzeul aviației – veți găsi aici machete ale unor pionieri ai aviației române, MIG-uri, simulatoare de zbor, rachete sol-aer, elicoptere. Practic orice ar fascina un copil, fie fată sau băiat, de la 2 la 99 de ani.
- Observatorul – băieții mei (tată și fiu) au fost acolo anul trecut, când băiatul avea 3 ani. A venit încântat acasă, deși cred că ceea ce li se explică se adresează mai mult copiilor mai mari. Cu siguranță este un loc unde poți reveni de-a lungul anilor!
Locuri de joacă:
- Ludotech – este un loc potrivit atât pentru copii de un an, cât și pentru cei mai mari, de 4-6 ani. Găsiți acolo jucării deosebite (waldorf, montessori, un robot ce poate fi programat și de către copii de 3-4 ani, jocuri cu circuite electrice, trasee cu bile, piese magnetice), cărți pentru copii, dar și pentru adulți și o atmosferă plină de căldură. Întrucât este proiectul Elenei Gorun, fondatoarea Work At Home Moms , veți găsi acolo și multe lucruri create de părinți, cu îndemânare și pricepere.
- Eematico – la atelierele lor copiii pot atât să învețe lucruri practice, cât și să își folosească mânuțele și inteligența pentru a realiza rachete ori ceasuri de exemplu. Noi am fost la cursul I can be a flight expert, la atelierul Electrical wonder, la Wonder of light și la atelierul în care cel mic a realizat cu tatăl său un ceas adevărat, funcțional. Vi-i recomand pe cei de la Eematico cu căldură.
- În picioarele goale – acesta este un loc de joacă atât pentru copii mici, de circa un an, cât și pentru cei mai mărișori, de 3 ani. Părinții pot să savureze și un ceai în timp ce copiii se joacă. În curte veți găsi un labirint, o trambulină, o groapă mare cu nisip curat, o căsuță. Noi am revenit mereu cu plăcere.
- Zumbrava – este tot un loc de joacă pentru copii, cu spațiu atât în interior, cât și în exterior. Încă nu am ajuns acolo, deoarece e departe de noi, dar sperăm să reușim.
Experiențe deosebite:
- Ferma animalelor – este un loc unde copiii pot vedea atât ponei, capre, rațe, cât și struți. Nu este o grădină zoologică; au și loc de luat masa (nu l-am încercat) și loc de joacă. Singurul neajuns este că nu prea e umbră, așa că vă recomand să ajungeți acolo când nu arde soarele prea puternic.
- Orășelul cunoașterii – “Pe o suprafață de 400 mp în interior și 1000 mp în exterior, sunt dispuse pe 8 zone de interes exponate-joc cu apă, aer, energie electrică, magneți, jocuri optice și senzoriale, echilibru și angrenaje de roți dințate.” – v-am dat citatul de pe site-ul lor, întrucât noi nu am ajuns acolo până acum. Sperăm să reușim, căci sună interesant.
- Casa experimentelor – un centru științific pe care dorim să îl explorăm!
- Grădina botanică – nu am mai ajuns aici cu băiatul de când avea un an, așadar cred că e timpul să revenim, să îi arătăm flori, copaci, să îl lăsăm să se dea cu bicicleta pe alei, să vedem veverițe și rațe.
- Parcul natural Văcărești – poate fi atât văzut de sus, din Observator, cât și vizitat – există trasee ce pot fi făcute pe jos, sau cu bicicleta.
Sper, așadar, că v-am inspirat! Vă invit, totodată, să îmi spuneți ce aveți voi pe listă pentru această vară, sunt convinsă că nu am avut cum să acopăr toate opțiunile!
Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni.(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc!
Lasă un răspuns