
Întrucât ne petrecem weekendul la bunici, la țară, și ne bucurăm de vremea frumoasă, am decis să finalizăm cuibul pentru păsări început în toamnă și să îl agățăm într-un copac.
Îți propun, deci, săptămâna asta, nu un joc, ci să muncești alături de copilul tău, să vorbiți despre migrația păsărilor, despre viața și nevoile lor, să vă bucurați de natură și să construiți un cuib, să-l asamblați, sau, dacă preferați, să cumpărați unul gata făcut și să-l amplasați corespunzător!
Cuibul a fost realizat de către soț, cu ajutorul băiatului de aproape 5 ani, respectând indicațiile de pe site-ul Societății Ornitologice Române .
Noi am ales să facem intrarea în cuib mai mică, să fie potrivită pentru un pițigoi. Cel mai probabil cuibul va putea fi folosit și de o familie de vrăbiuțe.
Tatăl și fiul au mers împreună și au cumpărat lemn, un fierăstrău, o bormașină și șuruburi. A fost o muncă de echipă în care băiatul a putut folosi bormașina singur, ba chiar pot spune că a și tăiat circa 3 cm de lemn cu fierăstrăul.
S-au conectat, au creat ceva frumos împreună, băiatul a lucrat concentrat, cu atenție și răbdare. În plus, întrucât a putut folosi sculele de oameni mari, i s-a hrănit și nevoia de competență.
Astăzi agățăm cuibul și sperăm să și ajungă să fie locuit.
Vă invit, așadar, să faceți și voi un cuib, nu e greu!
Dacă simțiți că nu aveți destul timp, puteți achiziționa unul de pe site-ul Societății Ornitologice Române (SOR) . Puteți cumpăra unul neasamblat și să-l asamblați impreună cu copilul, sau să luați unul asamblat și să alegeți împreună copacul în care îl veți agăța. Prețul unui cuib nu e mare, iar profitul este investit în acțiuni ale societății, de conservare a naturii.
Dacă doriți, puteți urma sfaturile de aici, pentru a realiza mai multe activități cu copilul pe această temă:
“Puneți în curte material de cuibărire pe care păsările îl vor folosi apoi la amenajare (păr de animale sau uman, pene, câteva fire de fân pe tufișuri sau chiar pe sol).
Amplasați băile de nisip, păsările au nevoie de ele pentru a se curăța de paraziți.
Puneți scânduri sub cuiburile de lăstun sau de rândunică. Vor reține excrementele, nu veți mai avea mizerie în jurul lor.”
(Extras din calendarul verde al lunii martie al SOR)
Mult spor vă doresc!
Dacă te-am ajutat, te-am inspirat, te-am bucurat cu poveștile mele pentru copii, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!
Lasă un răspuns