Despre

Făurim oameni

Făurim Oameni s-a născut din dorinţa de a le veni în ajutor părinţilor cu informaţii utile, la zi, despre nevoile copiilor, despre soluţiile pe care le avem pentru a ne face tuturor, atât nouă, ca părinţi, cât şi celor mici, viaţa mai frumoasă şi plină de iubire.

Pe lângă articole, avem și o secțiune cu povești pentru copii: educative, cu emoții, care să bucure sufletul, dar care să te și ajute să îi vorbești copilului despre culori, planete, muzică, sentimente, puterea eliberării prin plâns, generozitate.

Ne adresăm atât proaspeţilor părinţi, cât şi celor care au trecut de emoţia de la început şi chiar părinţilor care au îndrăznit să îşi îmbogăţească familia având mai mulţi copii!

Adriana

Adriana Mitu susține ateliere pentru dezvoltarea emoțională a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru și șaptesprezece ani. Este autoarea cărții „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” și autoarea seriei de povești „ABC-ul poveștilor terapeutice”, din cadrul Editurii Diana. Este colaborator al clinicii de psihoterapie din București – Clinica Oana Nicolau. Totodată, Adriana susține conferințe destinate părinților în mai multe orașe din țară și este implicată în proiecte cu impact social.

Monica

Monica Bătrânu este în primul rând mamă, dincolo de experienţa profesională în IT, atât în ţară cât şi în străinătate. Încă înainte de apariţia primului copil a devenit pasionată de psihologia copilului, dorind să se dezvolte încontinuu spre a-i oferi celui mic tot ce este mai bun.

Monica vine, pe lângă experienţă personală, şi cu un vast bagaj de cunoştinţe în ceea ce priveşte parentingul, pentru a va ajuta să depăşiţi situaţiile dificile cu uşurinţă.

Letiția

Letiția Raiciu este medic stomatolog, absolventă a facultății Carol Davila din Bucuresti. În cei 10 ani de experiență a lucrat cu pasiune și a efectuat manopere specifice stomatologice în principal pacienților adulți. A obținut Competente în Implantologie și Inhalosedare.

În toti acești ani a avut ocazia să observe comportamentul copiilor și parinților în mediul stomatologic, să identifice multe din cauzele temerii de dentist, să tragă concluzii pertinente referitoare la importanța prevenției dentare și a consecințelor ignorării sale.

Ca mamă recentă, Letiția iși propune educarea părinților în tot ceea ce înseamnă sănătate oro-dentară a copilului de la 0 la 18 ani, cu exemplificări și sfaturi practice. Pe lângă sfaturile medicale stomatologice, Letiția vine cu sugestii utile de psihologie și sociologie pentru părinți, astfel încât copiii să nu repete experiențele traumatice ale acestora și să se bucure de o copilărie fericită și fără dureri.

Simona

Mamica Emei de 2 ani si (aproape) jumatate, Simona Ivanciu a terminat psihologia. Doar ca drumul carierei ei s-a indreptat catre mass media, unde, timp de 17 ani a scris articole si scenarii (de film sau emisiuni TV).

Apoi, atrasa fiind de posibilitatea de a realiza diferite lucruri cu propriile maini, a urmat cursurile de tesut-cusut ale Scolii Populare de Arte din Slatina si si-a indreptat atentia catre simbolurile traditionale.

Dupa nasterea Emei, a realizat cat de important este ajutorul pe care l-a primit in ceea ce priveste alaptarea si a decis sa ajute, la randul ei, alte mamici. Asa a devenit consultant acreditat in lactatie (IBCLC)

Mihaela

Sunt Mihaela-Leocadia Hartescu, psiholog, trainer, coach, și mama minunatei Atena Sofia.
In ultimii 14 ani am lucrat in domeniul consultanței în resurse umane și ca și psiholog clinic, atât în sectorul public (Protectia Copilului) și cât și privat. Sunt specializată în evaluarea și dezvoltarea inteligenței emoționale, ajutând persoanele cu care lucrez să își dezvolte reziliența, leadership-ul, capacitatea de gestionare a stresului și bunăstarea generală. Sunt pasionată de a sprijini indivizii și grupurile în a obține o mai bună de armonie intrapersonală și interpersonală.

Nicu

Nicolae Bătrânu – tată dedicat. Este cel care se ocupă de partea tehnică a site-ului şi contribuie la filmări şi editarea filmărilor. Este un cititor avid de cărţi din domeniul psihologiei educaţionale. În timpul liber scrie poezii sau poveşti pentru copii.