Făurim oameni sănătoși

Suntem pe locul 2 în Europa la obezitate infantilă. Până să mergem la mare nu am prea crezut asta, căci îmi petrec timpul prin parcuri cu copii mici, nu ies în oraș, nu am tangențe cu copiii mai mari.

Dar zilele astea i-am văzut. Copii mai mari sau mai mici, cu greutatea mai mare ca a mea. Copii care la hotel își pun dimineața în farfurie pâine și 12 (!) cutiuțe cu gem, apoi sunt aduși pe plajă pe la 10-11 și acolo stau pe șezlong până pe la 16 (când noi revenim pe plajă) și primesc de mâncare chipsuri, sucuri, covrigi, prăjeli, dulciuri dubioase. În apă nu prea intră, stau pe șezlong cu telefoanele în mână.

Apoi, pe seară, îi vezi plimbându-se pe faleză și mâncând tot felul de chestii, căci altfel nu pot să le spun.

“Pe vremea mea”, când eram eu copil, știu că mama mânca piersici pe plajă. Și porumb fiert. Eu primeam același lucru. Eventual și o felie de pâine cu bânză, pe care, dacă nu o mâncam repede, se lipea nisipul și îmi crănțănea în dinți.

Cumva lucrurile s-au schimbat între timp. Am ajuns să fim niște ciudați noi, cei care ne hrănim copiii cu fructe pe plajă, cei care plecăm la hotel atunci când soarele începe să ardă.

Nu am mai văzut copii care să vrea să înoate, sau care să se joace seara cu mingea pe plajă. Cum ar putea să o facă dacă plaja e plină cu șezlonguri?

Suntem pe locul 2 în Europa la obezitate infantilă. Putem schimba asta doar prin mișcare și hrană sănătoasă, schimbarea mentalității părinților, educație.
Haideți să făurim oameni cu minte și corp sănătos!
Dacă te-am inspirat, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni
(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *