S-a pierdut copilul. Ce fac?

Aveam vreo zece ani când m-am pierdut. M-am întors în restaurant ca să îmi iau gentuța pe care o uitasem pe scaun și, în loc să ies pe unde am intrat (și unde mă așteptau părinții), am optat pentru altă ieșire. Mi-am dat seama că am greșit, dar nu am știut cum să mă întorc. Așa că am rămas pe scări și am plâns cu disperare. Așa m-au găsit ai mei. Sunt mulți ani de-atunci, dar încă nu am uitat.
Acum, având deja copii, m-am tot gândit și documentat cu privire la ce ar trebui să facem (atât noi, părinții, cât și cei mici) în caz că se pierd.
Mai ales acum, că se încălzește afară și reîncepem seria vacanțelor, este important să ne luăm niște măsuri de precauție înainte de a pleca cu cei mici:
  • Cel mai simplu lucru este să le notăm pe o brățară numele și numărul de telefon al unui părinte. Copilul nu suportă brățara, o poate pierde sau se poate uda? Nu-i nimic, și un bilețel pus în buzunar poate fi util.
  • Îi putem îmbrăca în culori cât mai vii, astfel încât să fie ușor de reperat în mulțime.
  • Orice copil are un fluier. Dacă știți că aveți de mers într-o zonă aglomerată, cu multe atracții pentru copii, unde se poate pierde, îi puteți agăța fluierul de gât și îi puteți spune să îl folosească dacă se simte în pericol sau dacă se pierde. Probabil îl va folosi încontinuu, dar măcar veți ști unde e. E mai ok să ai o durere de cap cauzată de un fluierat zelos, decât una din cauză că ți-ai regăsit copilul abia după jumătate de oră de căutări.
Și dacă totuși se pierde?
  • Cel mic e bine să știe că poate să apeleze cu încredere la o altă familie cu copii. Să le spună că s-a pierdut și să îi roage să vă sune.
  • Așteptând apelul salvator, părinții pot scana împrejurimile pentru a identifica unde s-ar fi putut duce copilul: la magazinul cu animale, la locul de joacă, la vitrinele cu televizoare sau la vânzătorul de vată de zahăr?
  • Dacă sunteți într-un magazin, nu ezitați să apelați la un angajat, astfel încât să primiți ajutor în căutarea copilului.
Iar dacă ai un copil care fuge de tine, dispare de lângă tine în câteva secunde – îți recomand câteva jocuri care vă vor ajuta să treceți cu brio peste această perioadă. Le găsești aici.
 
Dacă te-am ajutat sau te-am inspirat, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *