#43 Jocul săptămânii – învățăm despre artă și decupăm având ca model operele lui Matisse

Bine te-am (re)găsit la Jocul săptămânii!
Astăzi îți propun o activitate pentru copii de peste 4 – 5 ani (copilul trebuie să poată să taie urmărind o linie curbată).
Scopul acestei activități este de a-l familiariza pe copil cu arta lui Henri Matisse, de a exersa motricitatea fină folosind foarfeca și de a da frâu liber imaginației în vederea asamblării imaginii dorite.
Noi am făcut această activitate acasă, dar poate fi inclusă într-un atelier sau chiar făcută la școală sau grădiniță.
De ce aveți nevoie?
  • De carton colorat în diferite culori
  • De o foarfecă
  • De un creion
  • De imagini ale decupajelor lui Matisse
  • De lipici
Pentru a-l introduce pe copil în universul lui Matisse noi ne-am folosit de cartea Meet the artist: Henri Matisse de Patricia Geis. Dacă nu aveți o carte pentru copii despre artă la îndemână și nici un album pentru adulți, puteți imprima în prealabil imagini ale decupajelor lui Matisse și să vă folosiți de ele.
Noi am discutat despre “Melcul” lui Matisse, despre Icar și despre decupajele în formă de frunze. Vă puteți, bineînțeles, folosi de orice imagine credeți că ar avea impact și i-ar atrage pe cei mici (țineți cont, totuși, că trebuie să fie și ușor de tăiat șablonul).
După ce a decupat pătrate pentru a face melcul, băiatul a decupat și o frunză roz, pe Icar, doi munți și un copac. Apoi ne-am distrat făcându-i păr lui Icar și transformându-l în Rapunzel. Iată ce a ieșit:
Vă recomand și vouă cu căldură această activitate, este nu numai un mijloc de a-l iniția pe copil în lumea artei lui Matisse, ci și ocazia de a dezvolta motricitatea fină și de a vă distra!
Dacă te-am ajutat, te-am inspirat, te-am bucurat cu poveștile mele pentru copii, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *