Câteva minute de meditație pentru părinți

Postam ieri un articol despre cât de dificilă poate fi perioada sărbătorilor și despre ce putem face astfel încât să avem niște zile cât mai liniștite, în pofida vizitelor, călătoriilor, rudelor care vin cu sfaturi sau a programului încărcat.

Ai așadar un set de unelte pe care le poți folosi astfel încât să îți ajuți copiii în această perioadă.

Dar cu tine cum rămâne? Ce se întâmplă cu nevoile tale, cu grijile tale, cu frustrările, rănile, cu fricile care ies la suprafață? Doar pentru că e Crăciunul, asta nu înseamnă că relația ta cu părinții e perfectă, că nu îți mai pierzi cumpătul, că nu ești obosit(ă), că problemele din trecut nu vor ieși la suprafață.

Ce zici de o ședință scurtă de meditație?

Te Invit așadar să închizi ochii și să respiri adânc. Imaginează-ți că ești iar copil. Te simți probabil cu inima plină de iubire, deschisă la nou, ești dornic(ă) să faci bine, să îți mulțumești părinții, să realizezi lucruri extraordinare.

Amintește-ți un moment când te-ai simțit apreciat(ă) și iubit(ă) de către un adult din viața ta, fie părinte, bunic, profesor sau necunoscut. Un moment când deși ai greșit, ai fost acceptat(ă) așa cum ești, ai fost încurajat(ă).

Gândește-te la el/ea și mulțumește-i!

Acum amintește-ți un moment în care ai fost criticat(ă). Încearcă să treci peste ranchiună și gândește-te la ce ai fi vrut să auzi în schimb.. poate..

“Nu-i nimic, te iubesc!”
“Totul va fi bine!”
“Știu că vei reuși!”
“Ești perfect(ă) așa cum ești!”
“Faci suficient!”

Spune-ți aceste cuvinte cu voce tare, spune-i-le copilului din tine.

Stând în continuare cu ochii închiși, în meditație, imaginează-ți că ești pe vârful unui munte. E liniște, cerul e albastru, senin, simți vântul prin păr. Repetă-ți cuvintele pe care aveai nevoie să le auzi. Spune-le cu voce tare. Inspiră liniștea din jur, simte cum îți intră în corp, oferă-ți dragoste și iartă.

Fă-ți acest cadou de Crăciun și nu numai. Folosește meditația, găsește-ți liniștea, îmbrățișează copilul din tine. Iubește-te!

Acest text a fost inspirat de o sesiune de meditație a Dr. Laura Markham. Pe mine m-a ajutat, sper că și pe tine.

Crăciun fericit!

Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *