#33 Jocul săptămânii – mergem la vânătoare de urși

Astăzi vă invit, cu mic, cu mare să mergeți la vânătoare de urși! Nu vă speriați, nu vă trimit în pădure, vă poftesc la hârjoneală!

Este un joc bun de jucat cu întreaga familie, e potrivit și pentru copiii de un an și ceva, care abia au început să meargă, cât și pentru cei mai mari, de 4-5 ani, ba chiar și pentru adulți.
Ce trebuie să faceți? Citiți mai întâi cartea Mergem la vânătoare de urși.

Alegeți apoi cine este ursul. La noi a fost tatăl, dar apoi Octavian a vrut să fie ursul și să ne sperie, iar acum Nadia, la cele 15 luni ale ei, se plimbă prin casa și spune că merge “tipti” și apoi ne face “bau” căscând gura mare, ca a ursului.

În ce constă jocul?
Ursul stă în “peșteră”, în altă cameră și așteaptă. “Peștera” poate fi întunecoasă sau nu, depinde mult dacă le e teamă copiilor de întuneric. Mama cu copiii pleacă la “vânătoare de urși”. Ei merg prin iarba înaltă – Fâșșș! Foșșș! – prin apa adâncă și rece – Pleosc! Pleasc! – prin noroi – Lipa! Lip! – prin pădure – Trosc! Trasc! Pentru un efect mai dramatic, puteți, pe lângă sunete, să și mergeți cu pasul îngreunat de apă, noroi, ninsoare. Când ajungeți aproape de “peșteră” intrați Tiptil, Tiptil înăuntru. Vedeți “ursul” și o luați înapoi fuga până în pat: tiptil, tiptil, lipa, lip, trosc, trasc, fâșș, foșș! Vă alergați prin casă și râdeți împreună. Repetați de câte ori doriți.

De ce este bun acest joc?

  • Pentru că implică întreaga familie.
  • Pentru că hârjoneala aduce numai beneficii. Despre asta am scris aici (împreună și cu câteva idei numai bune de pus în practică).
  • Pentru că poate ajuta la învingerea fricii de întuneric.
  • Pentru că stârnește râsete, iar acestea vindecă orice rană.
  • Pentru că este atât de greu să găsești un joc care să poată fi jucat de frați împreună, fără să se certe, să se lupte pe o jucărie sau pe atenția părinților.

Sper că v-am inspirat! În final, vă urez spor la vânat urși!

Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni.(Like, Follow – see first – ca să vă și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *