#25 Jocul săptămânii

Vii obosit de la serviciu, iei copilul de la grădiniță și observi că este nervos; orice ai face, nu îi poți intra în voie. Ai răbdare, îi arăți că îl înțelegi, ești acolo pentru el, dar nimic nu pare să funcționeze. Începi să obosești. A fost o zi plină, iar răbdarea are și ea limitele ei. Știi, totuși, că, dacă ajungi să țipi la el, nu veți ajunge într-un loc bun. Ce e de făcut?
  • Dacă ați ajuns deja acasă, dă drumul la muzică și dansați! Țopăiți în pat, luați-vă în brațe! Vă va ajuta pe amândoi să eliberați tensiunea.
  • Poate părea o idee banală, dar toată energia acumulată de-a lungul zilei poate fi eliberată și printr-o bătaie cu pernele. Lasă-l să se străduiască, apoi să te învingă. Cazi artistic, te poți și văita. Stârnește-i râsul.
  • Pernele pot fi folosite și pentru a te îngropa sub ele. Te lași acoperit cu măiestrie de perne, pături și orice mai găsește, apoi începi să scoți câte o mână sau un picior și spui că mai e nevoie să pună ceva pe tine. Nevoia sa de control e hrănită în acest fel.
  • Îl poți lua în brațe ca pe un bebeluș și să dansezi ușurel, dacă te lasă. Dacă nu vrea, puteți pur și simplu să vă uitați la poze de când era mic. Cu siguranță vă veți apropia și orice emoții puternice se vor disipa.
E greu să fii mereu calm, empatic, jucăuș, mai ales în condițiile în care ai multe griji pe cap. Dar, așa cum spunea și dr. Lawrence Cohen, odată ce începi să te joci, observi că râsul, alergatul, joaca fizică, îmbrățișările nu îl ajută doar pe copil să se descarce și să se conecteze cu tine, ci te ajută și pe tine să transformi o zi posomorâtă în una plină de culoare!
Dacă dorești să citești povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni .(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *