#23 Jocul săptămânii

Bine te-am regăsit! Așa cum te-am obișnuit, sâmbăta vin cu idei de jocuri, iar astăzi mi-am propus să îți vorbesc despre niște soluții jucăușe la refuzul copilului..
.. de a se spăla pe cap:
Ce a mers la noi, după îndelungi refuzuri și amânări, dar după ce a depășit frica de a se spăla pe cap, a fost să îi spun că împăratul trebuie stropit pe păr cu apă magică. El a intrat în joc, și uite-așa, 10 minute mai târziu, aveam un împărat spălat pe cap. Cum se joacă jocul? Urmează cel mai bine direcția oferită de copil. Vei vedea că de cele mai multe ori nu va rezista să intre în joc.
.. de a mânca:
Aici e poveste lungă la noi, dar ce am observat este că dacă îi propui un joc care să implice mâncarea, mânâncă fără proteste. Noi ne jucăm de-a șoricelul care a furat tablourile dintr-o expoziție atunci când mâncăm pizza și de-a ocolul Pământului atunci când mănâncă paste: cu cât pasta e mai lungă, cu atât ajunge mai departe. Acolo îi povestim despre țara unde a ajuns, el mai ia o gură, ajunge în altă țară.. și tot așa.
.. de a ieși din casă:
Da, există și ăsta! Trebuia să mergem la cumpărături și nu dorea, așa că i-am spus că formăm un tren: eu sunt locomotiva, iar el vagonul. Am mers așadar până la piață ținându-ne incomod de mână și țipând pe stradă: tuu-tuuu! Amuzant? Da! Ciudat? Poate! Dar ne-am destins și am făcut și cumpărăturile!
Sper să te ajute aceste trei exemple.
Dacă nu, scrie-mi un comentariu la articol, spune-mi care este refuzul cel mai vehement cu care te confrunți, și revin cu un articol personalizat pe această temă, cu idei de jocuri.
Dacă dorești să citești povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, te invit să urmărești pagina de facebook Făurim Oameni.(Like, Follow – see first – ca să și apară în news feed). Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *