
- Dacă după o noapte în club, un drum cu trenul de la București la Timișoara ori un drum cu avionul din România până în SUA cu două escale credeai că te simți obosit(ă), vei vedea că nimic nu se compară cu oboseala aia cronică pe care o simți după ce ai copii. Somnul devine ceva sfânt.
- Și timpul cu partenerul devine sfânt, drămuit, furat. Dar poate ceva mai valoros. Puteți ajunge să înțelegeți că vorbitul din priviri nu e doar o expresie. Iar iubirea față de un partener implicat în viața copiilor vine cu lacrimi în ochi.
- E frumos să ieși seara la terasă, vara, îți place să bei ceva rece, să te destinzi. Odată ce ai copii, orice ieșire devine o aventură. Așa că profită cât poți înainte de a naște, iar apoi nu refuza puțin ajutor. Te ține pe linia de plutire.
- Nici un curs nu te va învăța la fel de bine ca un copil ce înseamnă răbdarea și controlul emoțiilor.
- Uită de citatele inspiraționale. Uită-te în ochii copilului și vei afla iubirea, fericirea, puterea de a face orice credeai înainte că e imposibil.
- Înainte de a avea copii, puteai să petreci mult timp gândindu-te la ce ți-ar fi poftă să gătești, căutai rețete sofisticate, stăteai mult în bucătărie. Acum poți face o ciorbă în timp ce te joci cu lego. Și e bine și așa.
- Pentru cei control-freak, ca mine: nu vei mai avea atâta control și vei învăța să trăiești și așa.
- Nici ordine nu va mai fi în casă, dar va fi fericire.
- Va mai dura ceva timp până vei putea face din nou un duș singură, în liniște, cât vrei tu. Dar te-nveți cu asta și, dacă se va întâmpla să nu intre nimeni peste tine cât ești în baie, te vei întreba dacă e vreo problemă.
- Îți vei înțelege părinții, le vei ierta unele acțiuni din copilăria ta și poate veți avea o relație mai bună. Pentru că acum vei ști cât de greu e să fii părinte, vei ști că oricât ai citi și oricâtă experiență ai avea, nu vei fi perfect. Nimeni nu e.
Probabil această listă poate continua la nesfârșit. Sunt multe de spus, și bune, și rele. Dar la sfârșit contează iubirea. Prin copii descoperim o nouă dimensiune a iubirii, una care mută munții, care dă sens, care te motivează să lupți, să fii mai bun.
Voi ce ați adăuga la lista de mai sus? Scrieți-mi în articol sau în comentarii la postarea de pe facebook.
Dacă doriți să citiți povești pentru copii, sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni. Mulțumesc!