#17 Jocul săptămânii

Bună dimineața!
Așa cum v-am obișnuit, sâmbăta vă scriu despre idei de jocuri cu cei mici.
Astăzi vă voi povesti despre cum a făcut băiatul (4 ani) o jucărie senzorială pentru fată (10 luni).
Ce am obținut prin acest joc:
  • Hrănirea nevoii de competență a copilului mai mare
  • Hrănirea nevoii de conectare, căci am “lucrat” împreună
  • Încurajarea interacțiunii între cei doi frați
  • Stimularea surioarei cu ajutorul jucăriei senzoriale
  • Încurajarea fratelui de a lua decizii cu privire la cum să facă jucăria
  • Satisfacția fratelui că a făcut ceva pentru surioara lui
Știm cu toții că bebelușii sunt atrași de zornăitoare, le place să descopere că ei singuri pot declanșa acele sunete agitând obiectul.
Sticlele senzoriale sunt o alternativă practică și ieftină la clasicele zornăitoare. Unde mai pui că poți crea sticle senzoriale punând înăuntru apă și ulei / apă, colorant și săpun lichid / apă și resturi mărunte de la creioanele cerate / bile.
Noi am ales să facem sticla senzorială în felul următor:
Am ales o sticlă mare, de plastic, de 2 litri. L-am încurajat pe băiat să pună înăuntru ce dorește. A ales: linte, năut, paste uscate și bucăți de paie de diferite culori pe care le-a tăiat singur cu foarfeca. Știind că surioara sa este atrasă de șnururi și ațe, a ales să legăm în jurul sticlei și panglici de diferite culori. Apoi, ca să sigileze dopul, a lipit scotch roșu în jurul lui, din acela de care știa că îi place ei.
Recunosc, nu e o jucărie atrăgătoare, care să semene măcar puțin cu cele de pe rafturi. Dar este o jucărie de care fata s-a bucurat, o jucărie creată de frate pentru soră, o jucărie pe care cu siguranță o vom păstra.
Acum, pe lângă sticla senzorială care i-a adus bucurie fetei, știm că prin acest joc băiatul s-a simțit mândru că i-a făcut el surioarei o jucărie și avem și o amintire minunată!
Sper că v-am inspirat și vă aștept și sâmbăta viitoare cu un alt joc!
Dacă doriți să citiți și alte sugestii de jocuri sau articole de parenting necondiționat, cu empatie și cu limite puse cu blândețe, vă invit să urmăriți pagina de facebook Făurim Oameni. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *