#12 Jocul săptămânii

Bine te-am (re)găsit!
După cum poate știi, am doi copii: un băiat energic de 4 ani și o fetiță exploratoare de 9 luni. Fiind o diferență de vârstă destul de mare, și cum fata încă nu se poate implica în jocurile băiatului fără să-l frustreze, m-am gândit că aș putea împărtăși cu voi o idee de joc simplă, pentru frații mai mici și mai mari: ce a funcționat la noi.
Nu aveți nevoie de vreun material sau de vreo jucarie anume pentru acest joc. Vă e util un pat mare, o saltea pusă pe jos, ori o încăpere sigură pentru bebeluși. Pernele și păturile sunt, de asemenea, accesorii ce pot ajuta.
Vârsta recomandată: de la 7 luni în sus (de când începe bebelușul să meargă de-a bușilea).
Care este utilitatea acestui joc:
  • Frații interacționează unul cu celălalt, își pun bazele relației.
  • Fratele cel mare se bucură de atenția celui mic, dar și de joaca fizică, nestăvilită.
  • Fratele cel mic își va exersa la maxim capacitatea de a se deplasa, de a se cățăra pe perne, de a-l căuta pe cel mare. Este util deoarece este în plină fereastră de dezvoltare motorie și orice factor motivant puternic îl va face pe bebeluș să depășească unele dificultăți.
  • Joaca de-a v-ați ascunselea printre perne îl va face pe bebe să își depășească puțin anxietatea de separare.
  • Jocul stârnește râsete, iar râsul diminuează stresul, eliberează copilul din strânsoarea frustrării, reduce anxietatea și crește buna dispoziție.
Cum se joacă? Este simplu: lăsați copiii să se alerge, să se ascundă și să se găsească unul pe celălalt într-un mediu sigur, fără reguli sau limite.
Poate vă pare prea simplu, dar, deseori, fiind asaltați de jocuri și jucării elaborate, uităm de importanța jocului liber, relaxat, de cât de eliberator este să te alergi, să te găsești împreună cu un alt omuleț, la fel de plin de râsete și bucurie ca și tine.
Iar pentru noi, părinții, acest joc este aur curat, deoarece reușim să îi vedem jucându-se împreună relaxați, fericiți, cu iubire și voie bună!
Încercați, nu veți fi dezamăgiți.
Până săptămâna viitoare vă urez spor la joacă și să vi se umple sufletul cu râsete de copil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *