#6 Jocul săptămânii

Bine v-am găsit!
E weekend, poate chiar și timp de relaxare, timp pe care îl petrecem cu familia și, pentru noi, părinții, timp de joacă cu cei mici.
După cum v-am promis, astăzi vă împărtășesc iar câteva idei de activități pentru copii pe baza cărții Fantasticele cărți zburătoare ale domnului Morris Lessmore – William Joyce, dar pentru copii mai mari.
Vârstă recomandată: 10 – 14 ani
  1. Lui Morris îi plăceau cărțile. Întrebați-l pe copil ce cărți îi plac, care sunt preferatele sale și de ce. Povestiți-i despre cărțile voastre preferate de când erați mici, ce v-a atras la ele, ce v-a fascinat.
  2. Alegeți 10 din cărțile preferate ale copilului și donați-le unui centru de copii.
  3. Morris scria despre ce îl bucura și ce îl întrista. Rescrieți cartea vieții lui Morris, evidențiind bucuriile și obstacolele întâmpinate de el.
  4. Imaginați-vă că un stol de cărți vă ia pe sus și vă duce oriunde doriți. Rugați-l pe copil să scrie povestea acestei aventuri.
  5. Ajutați-l pe copil să își facă propria carte, folosind carton pentru copertă, foi de hârtie, ață și ac. Apoi încurajați-l să își scrie în ea gândurile, temerile, bucuriile.
  6. Discutați despre unde ați merge și ce ați face în cazul unei furtuni puternice sau a unui cutremur care ar distruge tot ceea ce aveți.
  7. Dacă ați putea alege 5 obiecte dragi și 5 obiecte practice pe care să le luați cu voi în cazul în care tot ceea ce dețineți s-ar distruge, care ar fi acelea? Discutați.
  8. Imaginați-vă că ajungeți într-un oraș lovit de o tornadă și întâlniți un om care nu mai are nimic. Cum îl ajutați?
  9. Faceți împreună un poster prin care să convingeți copiii să meargă la bibliotecă. Multiplicați-l și puneți-l la vedere acolo unde este permis (la avizierul blocului sau al școlii de exemplu).
  10. Fiecare poveste are momentele sale de supărare. Roagă-l pe copil să își amintească un moment când s-a simțit supărat și să povestească ce l-a făcut să se simtă mai bine: a fost o îmbrățișare, niște cuvinte frumoase, prezența cuiva apropiat?
Sper că v-am fost de ajutor cu aceste idei de joc și vă aștept sâmbăta viitoare cu o nouă sugestie! Un weekend plăcut va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *