O carte magică

Bine te-am găsit!

Săptămâna aceasta vreau să o dedic unei cărți pe care orice părinte și orice copil s-ar bucura să o aibă în bibliotecă: Fantastice cărți zburătoare ale domnului Morris Lessmore – William Joyce.

De ce este minunată? Deoarece, ca orice carte bună, trezește emoții atât în copil, cât și în părinte. Cartea vorbește simplu despre cum o poți lua de la capăt atunci când ai pierdut totul, când chiar și povestea vieții tale de până atunci a fost luată de vânt și zburătăcită în toate zările. Este totodată o poveste despre iubirea față de cărți, despre cum ele ne colorează viața și cum noi avem datoria să le îngrijim. Este și o carte despre viață, despre cât de important este să faci bine, despre a le dărui celor din jur o carte din biblioteca ta, o parte din tine, a le colora și poate chiar a le da sens existenței. Este o carte despre viață și moarte, despre greu, frumos, despre a avea grijă de ceilalți (și de cărți), despre a înțelege că totul are un sfârșit pe care trebuie să îl acceptăm cu pace în suflet și cum acel sfârșit este doar o trecere, o transformare.

De ce scriu despre această carte pe un site de parenting? Pentru că citindu-le copiilor le deschidem porți către cunoaștere, ne folosim de cărți pentru a le explica viața, pentru a-i educa, pentru a ne apropia de ei, pentru a petrece minute magice împreună.

Iar aceasta este o carte magică, atât pentru copii, cât și pentru oamenii mari.

Este pentru prima oară când vă îndemn să cumpărați ceva, dar nu o fac pentru vreun câștig, ci cu intenția de a vă colora puțin viața, la fel ca Morris Lessmore. Pentru că uneori și puținul aduce mult.

Sâmbătă, în ziua în care vă scriu despre idei de joc, o să public un articol cu idei de activități pe baza acestei cărți. Rămâneți aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *