#2 Jocul săptămânii

Bine v-am găsit!
E weekend, poate chiar și timp de relaxare, timp pe care îl petrecem cu familia și, pentru noi, părinții, timp de joacă cu cei mici.
Va împărtășesc așadar o idee de joc cu copiii, uneori pentru cei micuți, de câteva luni, alteori pentru cei măricei.
Iată jocul de azi:
In jurul vârstei de 6 luni, bebelușii trec printr-un mare puseu de creștere ce coincide cu wonder week 26: bebelușul începe să perceapă relațiile. Asta înseamnă că începe să înțeleagă faptul că un adult se poate îndepărta de el, dar și că un lucru este în spatele altuia, de exemplu.
Vârstă recomandată: 6 luni.
Materiale folosite: mici jucării sau obiecte ce nu pot fi înghițite (preferabil de texturi diferite) ce pot fi introduse într-o cutie.
Ce urmărim să dezvoltăm prin acest joc:
  • Dezvoltarea motricității,
  • Capacitatea de a înțelege că un lucru poate fi în interiorul, in spatele, deasupra sau sub alt lucru.
Jocul este simplu: puneți toate obiectele într-o cutie opacă și lăsați bebelușul să descopere că ele nu au dispărut, ci sunt înăuntru. Puneți-le deasupra sau în spatele cutiei și lăsați-l pe copil să le descopere, să le atingă, să le ia, să rastoarne cutia. Repetați atâta timp cât copilul este interesat, chiar dacă v-ați plictisit. 🙂
Sper că v-am fost de ajutor cu această idee de joc și vă aștept sâmbăta viitoare cu o nouă sugestie! Un weekend plăcut va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *